Riialiina alitti EYOF-uintien A-aikarajan myös 50m vapaauinnissa
Julkaistu: 27.02.2023 18.37

Riialiina alitti EYOF-uintien A-aikarajan myös 50m vapaauinnissa

Riialiina Kiljala alitti EYOF-uintien A-aikarajan 50m vapaauinnissa ajalla 0:27.03 viikonloppuna järjestetyissä Oulun uinneissa Raksilassa. Toisen lajin eli 100m rintauinnin osalta A-aikarajan alitus on tehty ajalla 1:13.82 viime kesänä Slovakian Banská Bystricassa kisatuilla edellisillä festivaaleilla.

Euroopan nuorten kesäolympiafestivaalit, European Youth Olympic Festival (EYOF) järjestetään Slovenian Mariborissa 23.-29.7.2023. EYOF on Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Ne järjestetään parittomina vuosina sekä kesä- että talvilajeissa. Festivaalien ensisijainen tarkoitus on edistää urheilua ja olympialiikettä nuorten keskuudessa. EYOF-kisoissa nuorilla on mahdollisuus saada kokemusta korkeatasoisesta kansainvälisestä kilpailusta sekä tutustua muihin kulttuureihin.

Lisätietoa kisoista EYOF -kisat - Suomen Olympiakomitea sekä uinnin aikarajoista ja valintakriteereistä Aikarajat ja valintakriteerit - Uimaliitto