Malla ja Riialiina edustivat Suomea hienosti EYOF-kisoissa Slovenian Mariborissa
Julkaistu: 03.08.2023 14.00

Malla ja Riialiina edustivat Suomea hienosti EYOF-kisoissa Slovenian Mariborissa

Kesän EYOF-kisat järjestettiin Slovenian Mariborissa 23.–29.7.2023, ja niihin osallistui noin 3600 urheilijaa ja taustahenkilöä 48 Euroopan maasta. Suomen joukkueessa kisasi 66 urheilijaa kahdeksassa eri lajissa. ViesU:n Malla Hämäläinen ja Riialiina Kiljala edustivat Suomea osana 14 uimarin uintijoukkuetta.

Kaksikon kisat menivät hienosti kohokohtina Mallan kahdeksas sija 400m vapaauinnin finaalissa ja Riialiinan neljäs sija 4x100m vapaauintiviestifinaalissa yhdessä Suomen tyttöjoukkueen kanssa. “Viikko meni todella hienosti. Uimarit uivat vähintään omalle tasolleen ja aika iso osa ylittikin sen. Olen todella tyytyväinen uimareiden edesottamuksiin näissä kisoissa. Taso oli tosi kova ja meidän nelossijoilla olisi viime vuonna sijoittunut paljon korkeammalle, mutta urheilu on sellaista ja kilpailu on kovaa. Kaiken kaikkiaan todella onnistuneet kilpailut ja tästä on todella hyvä jatkaa eteenpäin”, analysoi valmentaja Aleksi Rajansuo uinnin kisaviikkoa Olympiakomitean tiedotteessa.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14–18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. Seuraavat Euroopan nuorten kesäolympiafestivaalit järjestetään kesällä 2025 Skopjessa, Pohjois-Makedoniassa.

Vieskan Uimarit kiittää koko joukkuetta ja kaikkia taustajoukkoja hienosta kisamatkasta! Kiitokset lähtevät Ylivieskan lisäksi myös Oulaisiin, jossa tytöt saivat valmistautua kisoihin oman kotihallimme kesän huoltotauon aikana!

Lisätietoa tapahtumasta, tarkemmat tulokset ja paljon muuta Home - EYOF 2023 (eyof-maribor.com) ja Suomen Olympiakomitea - ePressi