Tommi, Emil, Elsa, Leevi ja Torsti BWG -tapahtumaan Norjan Narvikissa
Julkaistu: 18.03.2023 18.33

Tommi, Emil, Elsa, Leevi ja Torsti BWG -tapahtumaan Norjan Narvikissa

Barents Winter Games kisataan Norjan Narvikissa ja Bødossa 31.3.-2.4.2023. Suomesta mukana ollaan eri lajeissa yhteensä noin 200 urheilijan joukkueella. Vieskan Uimareita edustamassa ovat Tommi Kangas, Emil Koskela, Elsa Pelkonen, Torsti Saarela ja Leevi Sammalmaa. Yhteensä Pohjois-Suomesta lähtee uimareita 20kpl. Joukkueen johtajina toimivat Tomi Pystynen Oulun Lohet ja Hannu Saikan Haukiputaan heitto ja joukkueen valmentajina Saku Kähkönen Vieskan Uimarit ja Sami Aaltomaa Kempeleen pyrintö.

Barents Games on vuosittain Barentsin alueella järjestettävä 15-25-vuotiaiden nuorten urheilutapahtuma. Vuorovuosin järjestetään Barents Winter Games (BWG) ja Barents Summer Games (BSG) -tapahtumat, joissa kilpaillaan noin 30 eri lajissa. Nyt vuorossa ovat talvikisat, joiden ohjelmassa Narvikissa on uinnin lisäksi myös 14 muuta lajia mm. sulkapallo, koripallo, ampumahiihto, taitoluistelu, salibandy, futsal ja maastohiihto.

Barent Games kerää vuosittain yhteen noin 1.100 nuorta urheilijaa. Kilpailemisen lisäksi tapahtumissa tehdään valmentaja- ja tuomarivaihtoa. Merkittävänä osana Barents Gamesissa on nuorten osallisuuden vahvistaminen. Edelliset kisat järjestettiin Ruotsin Luleåssa 2018.

Lisää aiheesta tapahtuman sivuilta News (barentssports.com)