Oosa Paavola harjoittelussa Vieskan Uimareissa Jani Ojakippolan ohjaamana
Julkaistu: 01.06.2023 14.31

Oosa Paavola harjoittelussa Vieskan Uimareissa Jani Ojakippolan ohjaamana

Tänä keväänä Vieskan Uimareiden Hurrikaanit-kilparyhmän treenien tuiskeessa on ollut tiiviisti mukana Oosa Paavola. Hän opiskelee Sotkamon lukion ohella Vuokatin urheiluopistolla liikuntaneuvojaksi. Opintoihin kuuluu myös harjoittelujakso, jonka suorittamispaikaksi uimaritaustaiselle Oosalle valikoitui Vieskan Uimarit: ”Aloitin pienenä uimakoulut Kannuksessa ja neljännellä luokalla siirryin Kokkolan Uimaseuraan, jossa treenaaminen jatkui aina 16-vuotiaaksi saakka. Sen jälkeen kilpauinnit jatkuivat vielä Vuokatissa SCV:ssa vuoden verran. Kävin myös muutamia kertoja Ferrareiden treeneissä, joissa tutustuin Vieskan Uimareihin. ” Pelkkä uintitausta ei kuitenkaan ollut valinnan takana vaan siihen vaikutti paljolti myös analytiikka: ” Halusin paikan, jossa tiesin olevan ammattitaitoinen valmentaja ja ohjaaja. Vain siten voisin itse kehittyä eteenpäin. Jani tuli tutuksi Ferrareiden treenien kautta ja tiesin, että täältä sellainen löytyisi.”

Harjoittelussa on päässyt suunnittelemaan ja ohjaamaan treenejä, olemaan mukana ryhmän valmennuksessa sekä Oulun kisoissa Lohiuinneissa. ” Olen oppinut soveltamaan treenejä uimareiden taitojen ja tarpeiden mukaan, jolloin se menee parhaiten uimareille ja kehittää heitä positiivisen kautta. Uimarit ovat olleet parhaita. Olen saanut nähdä heidän kehityksen”, tiivistää Oosa harjoittelun antia.

Harjoittelu oli varsin antoisa myös valmentajan näkökulmasta. ”Tämä oli mielenkiintoinen projekti ja koska Oosa oli hyvällä asenteella mukana, hänen kanssaan oli helppoa toteuttaa harjoittelu. Kaikki mitä sovittiin, piti kutinsa ja hänellä oli aito kiinnostunut aiheesta. Mielellään teemme vastaavaa jatkossakin kun innokkaita ja sitoutuneita harjoittelijoita on tarjolla. On hienoa olla mukana ohjaamassa nuoria. Se miten hyvin Oosa tuli toimeen uimareiden kanssa oli mukavaa seurattavaa. Lohiuinnit olivat tästä hieno esimerkki”, summasi Jani ohjaajana.