Vieskan Uimarit toiminnassa seitsemällä eri vuosikymmenellä!
Vieskan UimaritJulkaistu: 15.03.2024 15.25

Vieskan Uimarit toiminnassa seitsemällä eri vuosikymmenellä!

Nyt vuonna 2024 Vieskan Uimarit voi paremmin, kuin koskaan. Seuran jäsenmäärä kasvaa jatkuvasti ja tällä hetkellä seurassa on jo yli 300 jäsentä! Aktiivisia uimarijäseniä seurassa ui noin 150, joista muodostuu viisitoista eri tasoista uintiryhmää. Toimintamme liikuttaa ylivieskalaisia pienistä lapsista aikuisiin saakka, joten vaikuttavuus toimialueella on suhteellisen merkittävä.

Vieskan Uimarit on perustettu vuonna 1969, eli 55 vuotta sitten! Näin ollen seura on liikuttanut ylivieskalaisia lapsia ja nuoria jo 1960-, 1970-, 1980-, 1990-, 2000-, 2010- ja 2020- luvuilla! Ensimmäinen Vieskan Uimareiden uintikilpailu on järjestetty 16.11.1969, kun Kannuksen Ura saapui Ylivieskaan seuraotteluuun. Matka jatkuu kohti seuraavaa vuosikymmentä mukavissa merkeissä, kun seura on päättänyt panostaa huomattavasti alueemme lasten ja nuorten hyvinvointiin. Lue jäsentiedote vuodelta 1969 sivulta 3. ja historiikkia sivulta 4.

-”Meillä on todella suuri ja aktiivinen porukka toimintaamme pyörittämässä. Pelkästään valmentajia meillä on jo toistakymmentä ja toimihenkilöitä, kuten joukkueenjohtajia ja huoltajia ainakin samanmoinen sakki.” Hallituksen puheenjohtajana toimiva Markku Suomenvirta kertoo hymyssä suin.

Merkittävä hyväntekeväisyyskampanja käyntiin keväällä

Vieskan Uimarit aloittaa kampanjan, jonka aikana seura tukee lasten ja nuorten liikuntaa massiivisella Ui hyvä mieli! - kampanjallaan. Kampanjaan kuuluu ylivieskalaisille lapsille veloituksetta järjestettäviä uimakouluja ja legendaarinen Vieskan Uimareiden Vesiralli, jonka hinta tullaan romahduttamaan syksyn 2024 ja kevään 2025 ajaksi.

-”Olemme päättäneet antaa takaisin, kiitollisena siitä tuesta, minkä olemme toimintaympäristöltämme saaneet. Kaikki sidosryhmät, kuten esimerkiksi Suomen Uimaliitto, Ylivieskan kaupunki, uimareidemme väsymättömät tukijoukot sekä lukemattomat alueella toimivat yritykset, sponsorimme, ovat mahdollistaneet sen, että meille on syntynyt mahdollisuus auttaa ylivieskalaisia lapsia ja nuoria harrastamaan uintia matalalla kynnyksellä.” Suomenvirta jatkaa.

-”Panostus tulee olemaan suuri. Tulemme palkkaamaan kesätöihin useita nuoria ja seura kustantaa sponsoriemme kanssa uimahallin tilavuokrat ja valmentajien palkat, jotta ylivieskalaiset lapset pääsisivät mukaan uintiharrastuksen piiriin. Tällä uskomme olevan merkittäviä vaikutuksia lasten- ja nuorten hyvinvointiin toimialueellamme. Tämä ei luonnollisesti olisi mahdollista ilman valtavaa tukijajoukkoa, jonka avulla pystymme tekemään hyvää.” Suomenvirta lopuksi toteaa.