Vieskan Uimarit yhteistyössä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kanssa
Vieskan UimaritJulkaistu: 22.03.2024 12.06

Vieskan Uimarit yhteistyössä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kanssa


Useat seuramme uimarit viettävät kolme viikkoa vuodesta Vuokatti-Rukan Urheiluakatemian yläkoululeirityksessä Vuokatin Urheiluopistolla. Yläkoululeiritysten painopisteinä ovat koulu ja opiskelu, elämäntaidot sekä urheilullinen kehittyminen. Leirityksissä nuori pääsee kehittämään itseään intensiivisessä lajivalmennuksessa, oppimaan urheilijan elämänhallintaan liittyviä taitoja sekä opiskelemaan kouluaineita. Leirien aikana opiskellaan myös Olympiakomitean Kasva urheilijaksi-kurssi ohjatusti läpi. Kaikilla leireillä tehdään myös tekniikkakuvaukset. Leiritykseen valitaan noin 30–36 uimaria hakemusten perusteella. Ryhmään valinta edellyttää sitoutumista osallistua kaikille luokka-asteen leireille ja urheilijoiden kanssa tullaan tekemään urheilijasopimukset. Valmentajana leireillä toimii Ilkka Haipus.

-”Meillä on täällä Vuokatissa todella hyvät puitteet harjoittelulle ja opiskelulle. Uimariemme koulujen kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä ja kouluasioille jätetäänkin tarpeeksi tilaa joka päivä, jotta sovitut opinnot pystytään aina hoitamaan. Harjoittelemme pääsääntöisesti kaksi kertaa päivässä ja uimarit pääsevät osallistumaan mielenkiintoisille luennoille, joissa erialojen ammattilaiset kertovat harjoittelusta, ravinnosta ja yleisistä elämätaidoista.” Ilkka Haipus kertoilee yleisistä asioita keskustellessamme.

Ilkka ”Ilu” Haipuksen kanssa keskustellessa selviää, että uimareita tulee leiritykseen Vuokattiin käytännössä koko Suomen alueelta.

-”Tämänkin vuoden leirityksiin on valittu uimareita koko Suomen alueelta. Pohjoisin uimari taitaa tulla tällä hetkellä Kemistä, eteläisin Järvenpäästä, itäisin Mikkelistä ja läntisin Porista.” Ilu muistelee tämän vuoden uimareiden kotipaikkakuntia.

Vieskan Uimareiden Neea Junttila mukana jo toista vuotta

Kahdeksasluokkalainen uimari Neea Junttila on ollut mukana leirityksessä seiskaluokalta saakka. Neean polku Suomen Uimaliiton leirityksissä on alkanut jo vuosia sitten lasten alueleirityksestä, joka järjestetään 5. ja 6. luokkalaisille.

-”Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian leiritykset ovat siitä kivoja, että pääsee harjoittelemaan kaksi kertaa päivässä ja täällä oppii tuntemaan paljon uimareita ympäri Suomen. Meillä on hyvä yhteishenki ja täältä on löytynyt paljon uusia kavereita, joiden kanssa ollaan yhteydessä aina leirien ulkopuolellakin!” Neea kertoo leirityksestä kysyttäessä.

Tämän vuoden leirityksiin Vieskan Uimareista osallistuu myös Tommi Kangas ja Iida-Carita Niskanen, jotka molemmat leireilevät Vuokatissa kolme viikkoa.

ViesU tiedotus