Vieskan uimareiden uimakouluista menestystarina
Julkaistu: 02.08.2024 17.46

Vieskan uimareiden uimakouluista menestystarina

Ilmainen uimakoulu kaikille oli osa Vieskan Uimareiden toteuttamaa Ui hyvä mieli -kampanjaa, jossa suurimpana arvona on lasten tasapäinen kohtelu ja tavoitteena uintiharrastuksen tietojen ja taitojen kartuttaminen. Kampanjassa huolehditaan, että harrastus säilyy positiivisena ja iloisena.

Samalla kun aloitteleville uimareille pystyttiin tarjoamaan uimaopetusta, onnistuttiin nuorten kilpauimareiden työllistämisessä. Kilpailukaudet ovat pitkiä ja normaalin kesätyön hankkiminen voi olla haastavaa. Vieskan Uimarit päätti seurana tarjota nuorille kilpauimareille mahdollisuuden olla kesätöissä ikätoveriensa tavoin. Myös uimakouluun osallistuville lapsille oli innostavaa päästä tekemään harjoitteita yhdessä Suomen huippu-uimareiden kanssa.

Kolmen viikon aikana uimakoululaisia oli yhteensä 318 ja kaikille halukkaille saatiin järjestettyä tilaa alkuperäisestä 300 osallistujan rajasta huolimatta. 2015 ja 2016 syntyneiden osallistujien määrä oli ilahduttavan suuri ja näkyy toivottavasti tulevaisuudessa kuntien välisessä tilastovertailuissa, jossa seurataan ikäluokan uimataitoa.

Uimakoulujen yhteistykumppanina toimi Urheilu Mehiläinen joka sopi kokonaisuuteen todella hyvin. ”Lasten liikuntaharrastusten mahdollistaminen on monellakin tavalla tärkeää ja merkityksellistä. Ei vähiten kansanterveydellisestä näkökulmasta, koska näin olemme mukana kannattelemassa yhteiskunnallisia rakenteita edistämällä kansanterveyttä ja vaalimassa terveitä elintapoja.” Toteaa Vastaava fysioterapeutti Maria Paananen Urheilu Mehiläiseltä.

Uimakoulujen jälkeen uintiharrastusta voi jatkaa syksyn vesiralleissa, jotka järjestetään sunnuntaiaamuisin syksyn ja kevään ajan. Ilmoittautuneita vesiralleihin on jo lähes 200, mutta mukaan mahtuu vielä. Rallit alkavat 8.9.2024. Linkki ilmoittautumiseen löytyy alla.

Vieskan Uimarit ry.

Vieskan Uimarit - Lomakkeet