Yhdeksän Vieskan Uimaria kauhoi paikkansa IKM-finaaleihin
Julkaistu: 01.11.2022 10.19

Yhdeksän Vieskan Uimaria kauhoi paikkansa IKM-finaaleihin

Vieskan Uimarit pääsivät mittaamaan kansallista tasoaan viikonloppuna Seinäjoella järjestetyissä Länsi-Suomen alueen ikäkausimestaruuskarsinnoissa. Uinnin IKM-aluekilpailut käytiin 28.–30. lokakuuta samaan aikaan kaikkiaan seitsemällä eri paikkakunnalla. Karsintojen yhteenvetona syntyivät valtakunnallisesti vertailukelpoiset karsintatulokset, joiden perusteella jokaisen lajin 16 parasta matkustaa Raisioon varsinaisiin Ikäkausimestaruusfinaaleihin 25.-27.11.2022 ottelemaan lopullisista sijoituksista. Kaikkein nuorimpien uimareiden mestaruusmitalit jaettiin paikan päällä suoraan alueellisten kilpailujen tulosten perusteella.

Seinäjoen kilpailuissa kisattiin kaikkiaan 12 ikäsarjaa, joista nuorimmat: tytöt 10 v. ja pojat 11 v ja vanhimmat: tytöt 15 v ja pojat 16 v. Lisäksi uitiin kunkin ikäsarjan viestikilpailut. Seinäjoella kilpaili yhteensä n.300 uimaria 14 eri seurasta. Vieskan Uimareita oli mukana kaikkiaan 21, joista Raision finaaleihin Seinäjoelta jatkavat Iida Eskola, Malla Hämäläinen, Neea Junttila, Tommi Kangas, Riialiina Kiljala, Emil Koskela, Elsa Pelkonen, Leevi Sammalmaa ja Torsti Saarela.Nämä yhdeksän uimaria saavuttivat yhteensä 35 finaalipaikkaa.

”Tulokset olivat pääosin tämän hetken uimareiden kunnon mukaisia. Positiivista on se, että kuntokäyrä uimareilla osoittaa ylöspäin. Tehdyt uimarikohtaiset suunnitelmat toimivat hyvin käytännössä tuoden henkilökohtaisia ennätyksiä.” Summaa valmentaja Saku Kähkönen omista valmennettavistaan. Tämä voi luvata hyvää myös Raisiota ajatellen.

Seuran uimareiden menestys laajalla rintamalla on todiste kovasta työstä ja hyvästä valmistautumisesta. Seuran uimareiden terävin kärki on timanttinen. Ja heti taustalla pystytään poimimaan kovia sijoituksia laajemmallakin rintamalla. Lisäksi seuralla on hartioita kasata kilpailukykyinen viestijoukkue kisaan kuin kisaan. Nämä eivät ole suinkaan itsestäänselvyyksiä pienen uimaseuran näkövinkkelistä.

Valmentaja Jani Ojakippola korostaa, että finaaleihin pääsy ei ole mikään itsestäänselvyys. ”Se vaatii pitkäjänteisen pohjatyön, suunnitelmallisen kilpailuun valmistautumisen, ja itse kisastartin onnistumisen. Kaiken mennessä nappiin voidaan nähdä hyviä suorituksia ja hienoja onnistumisia. Toisaalta pienikin epäonnistuminen näkyy tuloksissa.”

”Hyvin onnistuneiden karsintojen jälkeen on hyvä lähteä rakentamaan kuntohuippua kohti kauden pääkilpailuja Raisioon. Osalla uimareista toki kausi jatkuu vielä IKM-kisojen jälkeenkin SM-kisojen merkeissä, joten harjoittelun säätäminen ja tuloskunnon ajoitus on haastavaa mutta mielenkiintoista.” Toteaa valmentaja Sami Hämäläinen.

Ennen Raision IKM-finaaleja Vieskan Uimareilla on ohjelmassa kansallisia kilpailuja. IKM-loppukisojen lisäksi syksyn ohjelmaan kuuluu vielä GP-kisat Espoossa sekä lyhyen radan suomenmestaruusuinnit Vaasassa.